fbpx
FinancieelNaast het nieuwsNL NieuwsProfessional

Nederlands claimbureau daagt Letse airline voor rechter

Het Letse Small Planet Airlines is door het Nederlandse Aviclaim voor de rechter gedaagd, zo meldt het claimbureau uit Utrecht.

Rechtszaak
In de rechtszaak vertegenwoordigt het claimbureau 221 passagiers die afgelopen maart en april met Small Planet Airines op reis gingen. De maatschappij veroorzaakte veel vertraging doordat er technische mankementen met de vliegtuigen waren. Hierdoor liepen sommige reizigers tot 24 uur vertraging op.

Neckermann
Reisorganisatie Neckermann, die volledige reispakketten aanbiedt aan vakantiegangers, moest verschillende reizen volledig annuleren omdat de Letse maatschappij niet in staat was de passagiers te vervoeren.

Aansprakelijk
Small Planet Airlines werd voor 120.000 euro aansprakelijk gesteld. De maatschappij betaalde al 10.000 euro aan vergoedingen, maar heeft het resterende bedrag nog niet uitbetaald. Het gaat om vergoedingen van 400- tot 600 euro per persoon.

Rechten
Remco Kuilman, oprichter van Aviclaim, zegt over de zaak: “met name nu het hoogseizoen is begonnen is het nodig dat claimorganisaties luchtvaartmaatschappijen dwingen de passagiersrechten serieus te nemen. Door dergelijke grote rechtszaken te starten hopen we dat te bereiken.”

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button