fbpx
InnovatieNieuwsOpmerkelijkProfessional

Saudi-Arabische vliegschool opent deuren voor vrouwen

In Saudi-Arabië heeft een vliegschool de deuren geopend voor vrouwen. Het is de eerste vliegschool die vrouwen zal opleiden tot piloot, zo meldt Reuters.

Eerste
Oxford Aviation Academy wordt de eerste vliegschool in Saudi-Arabië die vrouwen de kans biedt op piloot te worden. Nadat vrouwen decennialang zeer beperkt werden in hun bewegingsvrijheid, werd vorige maand het rijverbod opgeheven. Nu mogen vrouwen ook de opleiding volgen tot piloot.

Opleiding
De vliegschool heeft al honderden aanmeldingen gekregen van vrouwen die de opleiding willen volgen. De studenten volgen zowel academische lessen als praktijklessen over een periode van drie jaar. De school is onderdeel van een 256 miljoen kostend project, dat ook uit een vliegtuigonderhoudsschool en vluchtsimulatiecentrum bestaat.

Studentes
Een van de eerste studentes die zich aanmeldde voor de opleiding, Dalal Yashar, zegt over de ontwikkeling: “we leven niet meer in een tijd waar vrouwen enkel in beperkte gebieden werkzaam mogen zijn. Alle wegen zijn nu voor vrouwen geopend. Als je ergens voor wil gaan, dan heb je nu de mogelijkheid om dat te doen.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button