fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Skytrax: Singapore Airlines ‘s werelds beste maatschappij

Skytrax heeft haar jaarlijkse ranking van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld bekendgemaakt. De uitslag is gebaseerd op de mening van bijna twintig miljoen reizigers, die tussen oktober 2017 en mei 2018 mochten stemmen.

Beste Airline
Uit die stemming kwam Singapore Airines als beste naar voren. Hiermee stoot het de winnaar van vorig jaar, Qatar Airways, naar een tweede plaats. De derde plaats gaat naar All Nippon Airways. In de top drie staan dezelfde airlines als vorig jaar, alleen de nummer één en twee zijn van plaats gewisseld.

Top 10
De overige zeven airlines van de top tien bestaan uit, van de vierde naar de tiende plaats opgesomd uit: Emirates, EVA Air, Cathay Pacific, Lufthansa, Hainan Airlines, Garuda Indonesia en Thai Airways.

Europa
De top tien van beste maatschappijen uit Europa wordt aangevoerd door Lufthansa. Ook de tweede en derde plaats gaan naar airlines van de Lufthansa-groep, respectievelijk naar SWISS en Austrian Airlines. KLM staat op de vijfde plaats.

KLM
Op de wereldwijde ranglijst van beste airlines staat KLM op de 19e plaats. Hiermee is de Nederlandse maatschappij twee plaatsen gestegen ten opzichte van vorig jaar. Brussels Airlines staat op de 74e plaats.

Prijzen
In andere categorieën gingen de prijzen naar de volgende winnaars:

  • Beste cabin crew: Garuda Indonesia
  • Beste businessclass: Qatar Airways
  • Beste economy: Thai Airways
  • Beste regionale airline: Bangkok Airways
  • Beste Leisure Airline: AirTransat
  • Schoonste cabines: All Nippon Airways
  • Meest verbeterde airline: China Southern

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button