fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessional

Verhuurder gecrashte 737 in Cuba geeft piloot de schuld

Het Mexicaanse vliegtuigverhuurbedrijf Damojh Aerolíneas, dat de neergestorte Boeing 737 aan Cubana de Aviación verhuurde, geeft de piloot de schuld van de crash, zo meldt Reuters.

Steil
Cubana de Aviación huurde de 38 jaar oude Boeing 737-200, dat afgelopen mei neerstortte nabij Havana en 110 mensen kwamen te overlijden, van het Mexicaanse verhuurbedrijf Damojh Aerolíneas. Volgens het bedrijf zou uit informatie uit de zwarte doos blijken dat de piloot steil opgestegen zou zijn. Door deze actie zou het vliegtuig daarna zijn neergestort.

Onverantwoord
De Mexicaanse pilotenvakbond ASPA vindt de uitspraak van Damojh “onverantwoord”, omdat het onderzoek naar de crash nog loopt. Een woordvoerder van ASPA stelt dat de vliegtuigverhuurder “hun eigen belangen verdedigd.” De Mexicaanse luchtvaartautoriteit besloten als gevolg van de crash de activiteiten van het bedrijf tijdelijk op te schorten. Het was de derde keer dat het bedrijf zijn activiteiten moest stopzetten wegens een incident.

Onderzoek
Omdat het onderzoek nog loopt, en de Cubaanse, Mexicaanse en Amerikaanse autoriteiten de resultaten nog niet hebben vrijgegeven, kan de uitspraak van Damojh niet bevestigd worden. De Cubaanse luchtvaartmaatschappij kon niet bereikt worden voor commentaar en ook Boeing reageerde niet op Reuters.

Grond
Begin mei moest Cubana de Aviación hun eigen vloot van Antonov’s aan de grond houden, wegens technische problemen en achterstallig onderhoud.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button