fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus wil motorloze A320neo’s voor 2019 afleveren

Vliegtuigbouwer Airbus gaat er alles aan doen om de achterstand met de levering van de A320neo’s in te halen. Dit zei ceo Tom Enders woensdag tegen FlightGlobal.

In Toulouse en Hamburg stonden begin juli nog 83 A320neo’s die niet afgeleverd kunnen worden. De toestellen hebben nog geen motoren, omdat motorbouwer Pratt & Whitney nog met vertragingen kampt. Volgens Airbus nemen de vertragingen af.

Achterstand
De vliegtuigbouwer moet flink aan de bak om de achterstand in te halen. Volgens FlightGlobal moeten vanaf juli iedere maand 53 A320neo’s afgeleverd worden om op peil te komen. “We hebben eerder een achterstand gehad, maar nu hebben we de hele tweede helft van het jaar een achterstand”, aldus Enders. Ondanks de achterstand wil hij de toestellen “van het platform hebben” voor het eind van het jaar.

Doelstelling
Airbus stelde zich begin 2018 ten doel om aan het eind van het jaar 800 vliegtuigen af te leveren. Tot eind juni leverde Airbus 300 toestellen af. In dat licht lijkt 800 een schier onmogelijke opgave. Dat realiseert Enders zich ook. “Het wordt ‘a hell of a race’ om die afleveringscijfers te halen”, stelt hij.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button