fbpx
MilitairNieuwsProfessional

Boeing bouwt nieuwe Air Force One voor 3,9 miljard dollar

De bouw van de nieuwe Air Force One gaat de Amerikaanse regering  3,9 miljard dollar kosten. Dit heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie bekendgemaakt.

Vliegtuigbouwer Boeing bouwt in opdracht van de US Air Force twee Boeing 747-8’s om tot Air Force One. De 747’s die nu dienst doen als Air Force One komen uit 1987. De nieuwe toestellen staan in de woestijn van Victorville en werden gebouwd voor het Russische TransAero. De maatschappij ging echter failliet voor de vliegtuigen afgenomen konden worden.

Modernisering
De 747’s worden door Boeing onder andere voorzien van een eigen luchtafweersysteem en uitgebreide communicatie-apparatuur aan boord. De ombouw van de toestellen begint in 2019 en moet eind 2024 klaar zijn. Het project wordt uitgevoerd in San Antonio in de staat Texas.

Fixed price
Boeing ontvangt voor het ombouwen en gereedmaken van de twee toestellen 3,9 miljard dollar. De Amerikaanse president Donald Trump liet vlak na zijn verkiezingsoverwinning weten dat vier miljard dollar teveel geld was voor de toestellen. Na overleg zou Boeing de prijs verlaagd hebben.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button