AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

China straft Air China voor plotselinge daling van 737

De Chinese carrier Air China wordt gestraft voor een incident waarbij vorige week een Boeing 737 tijdens een vlucht onverwachts 25.000 ft aan hoogte verloor. De maatschappij moet 10 procent van alle 737-vluchten schrappen, meldt persbureau Reuters.

Het incident vond plaats op 10 juli op een vlucht van Hong Kong naar Dalian in China. Tijdens de vlucht daalde de Boeing 737-800 in tien minuten van 35.000 naar 10.000 ft. Door de snelle daling kwamen de zuurstofmaskers naar beneden, maar niemand raakte gewond. Het toestel landde zonder verdere problemen in Dalian.

Cabinedruk
Volgens Chinese media kwam de plotselinge daling doordat de co-piloot in de cockpit gerookt zou hebben. In een poging om een ventilatiesysteem uit te zetten, zodat de rook niet in de cabine zou komen, zette de piloot de airconditioning uit. Hierdoor daalde de cabinedruk en moest het toestel dalen.

Non-actief
De maatschappij heeft zowel de co-piloot als de gezagvoerder op non-actief gezet. De luchtvaartautoriteit is gevraagd om de brevetten van beide vliegers in te trekken.

737’s
Naast de consequenties voor de vliegers, straft de luchtvaartautoriteit ook de maatschappij. De carrier moet van de CAAC tien procent van alle 737-vluchten schrappen. Dit komt neer op 5400 vlieguren per maand.

Sancties
De Chinese luchtvaartautoriteiten leggen vaker sancties op aan maatschappijen. Zo werd Emirates in 2016 gestraft omdat een vliegtuig na een aantal go-arounds met te weinig kerosine landde. Als straf mocht de maatschappij zes maanden geen nieuwe routes naar China openen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close