fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

EasyJet presenteert eerste A321neo

EasyJet heeft woensdag de eerste A321neo gepresenteerd. Het toestel maakte de eerste vlucht vanaf de Farnborough Airshow.

De A321neo is de eerste uit een reeks van dertig toestellen. EasyJet zet het grootste toestel uit de ‘neo-family’ van Airbus in op drukke routes vanaf Londen Gatwick. In het vliegtuig is plaats voor 235 personen. Hierdoor kan de maatschappij nog verder groeien op luchthavens waar de capaciteit beperkt is, zoals Schiphol.

Verheugd
“We zijn zeer verheugd dat vandaag de eerste A321neo wordt geleverd. Dit grotere toestel stelt ons in staat om onze strategie door te voeren en de groei van onze posities op de leidende Europese luchthavens en luchthavens met schaarse capaciteit te bewerkstelligen”, zegt easyJet-ceo Johan Lundgren.

Volgens Lundgren biedt het nieuwe toestel “significante milieu- en operationele voordelen”, waardoor de tarieven laag kunnen blijven en tegelijkertijd de uitstoot en geluidsoverlast verminderd wordt.

Stiller
De toestellen worden aangedreven door LEAP-1A motoren van CFM. Daarmee zijn de toestellen stiller dan de huidige A320’s en A319’s die aangedreven worden door CFM-56 motoren. De stillere toestellen worden met open armen ontvangen door de Britse minister van transport, Chris Grayling. “Technologische ontwikkelingen zoals het nieuwste easyJet vliegtuig zorgen ervoor dat we stiller, goedkoper en milieuvriendelijker kunnen vliegen”, stelt hij.

Levering
In 2018 neemt easyJet zes A321neo’s in ontvangst. In oktober 2020 moet de laatste A321neo aan de vloot zijn toegevoegd.

Vloot
EasyJet heeft op dit moment een vloot van 308 toestellen. Het grootste deel daarvan bestaat nu nog uit A319’s; die toestellen worden geleidelijk vervangen door de A320’s. De afgelopen zes maanden zijn negen A320neo’s afgeleverd. Bij Airbus staat een order voor 100 A320neo’s met evenveel opties.

Impressie
Up in the Sky vloog mee met de eerste vlucht. Een impressie van de vlucht volgt later vandaag.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button