AirlinesEditors choiceNieuwsProfessionalVideoVliegtuigtype & -bouwer

Inaugurale vlucht A321neo van easyJet | Video

De Airbus A321neo is de nieuwste aanwinst voor low cost airline easyJet. Het nieuwe toestel maakte de inaugurale vlucht vanaf Londen Gatwick naar de Farnborough Airshow. Up was aanwezig bij de eerste vlucht.

Stiller
De toestellen worden aangedreven door LEAP-1A motoren van CFM. Daarmee zijn de toestellen stiller dan de huidige A320’s en A319’s die aangedreven worden door CFM-56 motoren. De stillere toestellen worden met open armen ontvangen door de Britse minister van transport, Chris Grayling. “Technologische ontwikkelingen zoals het nieuwste easyJet vliegtuig zorgen ervoor dat we stiller, goedkoper en milieuvriendelijker kunnen vliegen”, stelt hij.

Levering
In 2018 neemt easyJet zes A321neo’s in ontvangst. In oktober 2020 moet de laatste A321neo aan de vloot zijn toegevoegd.

 

 

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button