fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

MRJ vliegt weer na beschadiging op Farnborough

De Mitsubishi Regional Jet (MRJ) vliegt woensdag weer een demo op de Farnborough Airshow in Groot-Brittannië. Het toestel moest dinsdag aan de grond blijven, maar kan woensdag weer vliegen. Dit meldt FlightGlobal.

De MRJ90 is één van de toestellen waarmee de Japanse vliegtuigbouwer Mitsubishi al langere tijd testvluchten uitvoert. Op Farnborough kan het toestel bezichtigd worden en worden er ook demo’s mee gevlogen.

Beschadigd
Dinsdag moest die demo noodgedwongen geschrapt worden. Volgens diverse media raakte het toestel maandagmiddag beschadigd toen het na de demo teruggesleept werd naar de ‘static line’. Details over de beschadiging werden niet bekendgemaakt.

Reparatie
Het beschadigde toestel is dinsdag gerepareerd. Om weer te kunnen vliegen, is een deel van de radarkoepel vervangen. Volgens Mitsubishi is de radarkoepel van één van de andere testvliegtuigen vanuit de VS naar Engeland gebracht en daar gemonteerd op het beschadigde vliegtuig.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button