IndustrieLiefhebberOverig nieuws

MRJ vliegt weer na beschadiging op Farnborough

De Mitsubishi Regional Jet (MRJ) vliegt woensdag weer een demo op de Farnborough Airshow in Groot-Brittannië. Het toestel moest dinsdag aan de grond blijven, maar kan woensdag weer vliegen. Dit meldt FlightGlobal.

De MRJ90 is één van de toestellen waarmee de Japanse vliegtuigbouwer Mitsubishi al langere tijd testvluchten uitvoert. Op Farnborough kan het toestel bezichtigd worden en worden er ook demo’s mee gevlogen.

Beschadigd
Dinsdag moest die demo noodgedwongen geschrapt worden. Volgens diverse media raakte het toestel maandagmiddag beschadigd toen het na de demo teruggesleept werd naar de ‘static line’. Details over de beschadiging werden niet bekendgemaakt.

Reparatie
Het beschadigde toestel is dinsdag gerepareerd. Om weer te kunnen vliegen, is een deel van de radarkoepel vervangen. Volgens Mitsubishi is de radarkoepel van één van de andere testvliegtuigen vanuit de VS naar Engeland gebracht en daar gemonteerd op het beschadigde vliegtuig.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/