fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

MRJ vliegt weer na beschadiging op Farnborough

De Mitsubishi Regional Jet (MRJ) vliegt woensdag weer een demo op de Farnborough Airshow in Groot-Brittannië. Het toestel moest dinsdag aan de grond blijven, maar kan woensdag weer vliegen. Dit meldt FlightGlobal.

De MRJ90 is één van de toestellen waarmee de Japanse vliegtuigbouwer Mitsubishi al langere tijd testvluchten uitvoert. Op Farnborough kan het toestel bezichtigd worden en worden er ook demo’s mee gevlogen.

Beschadigd
Dinsdag moest die demo noodgedwongen geschrapt worden. Volgens diverse media raakte het toestel maandagmiddag beschadigd toen het na de demo teruggesleept werd naar de ‘static line’. Details over de beschadiging werden niet bekendgemaakt.

Reparatie
Het beschadigde toestel is dinsdag gerepareerd. Om weer te kunnen vliegen, is een deel van de radarkoepel vervangen. Volgens Mitsubishi is de radarkoepel van één van de andere testvliegtuigen vanuit de VS naar Engeland gebracht en daar gemonteerd op het beschadigde vliegtuig.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button