IndustrieLiefhebberNieuws

Productiedeal maakt Nederlandse F-35’s iets goedkoper

De eerder aangekondigde productieovereenkomst voor 141 F-35’s zal voordelig kunnen uitvallen voor de stuksprijs van de Nederlandse F-35’s. Dit meldt persbureau Reuters.

Handshake
De overeenkomst is nog niet definitief ondertekend, maar er is wel een handshake deal. Met deze mondelinge afspraak is ondertekening een kwestie van weken. De exacte prijs per stuk zal dan worden vastgelegd, maar zal naar verwachting een prijsreductie van ongeveer 6 procent inhouden.

Stuksprijs
De prijs per toestel in deze overeenkomst, voor ‘Low Rate Initial Production Lot 11’ (LRIP Lot 11), zal ongeveer 89 miljoen dollar bedragen. De eerste acht Nederlandse F-35’s zullen worden aangeschaft onder de voorwaarden van LRIP Lot 11. De stuksprijs van LRIP Lot 10 was 94 miljoen dollar.

Prijsdaling
Bij de Nederlandse defensiebegroting is al rekening gehouden met een mogelijke prijsdaling. In de meest recente voortgangsrapportage (september 2017) over de F-35 wordt hier naar verwezen. Door deel te nemen aan deze ‘Block Buy’, wordt de lagere stuksprijs inderdaad gerealiseerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/