fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Schiphol en PostNL stroomlijnen koffer thuis ophalen

Luchthaven Schiphol en post- en pakketbezorger PostNL hebben een volgende stap gezet in het aan huis ophalen van koffers bij reizigers. Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt.

Corendon
In maart vorig jaar begon een proef met het ophalen van de bagage bij de reiziger aan huis. Daarbij worden de koffers bij passagiers van Corendon thuis opgehaald en door PostNL op Schiphol of Eindhoven airport bezorgd en ingecheckt.

Boardingpass
Die proef is doorgezet. Wat nu nieuw is, is dat de door Schiphol en PostNL hetzelfde technologische systeem wordt gebruikt. “Hierdoor kan PostNL de koffer op afstand inchecken”, aldus een woordvoerster van Schiphol. De PostNL-medewerker kan de boardingpass van de reiziger nu aan huis scannen, een label uitdraaien, in het depot aan de koffer bevestigen en de eigenaar haalt die op de plaats van bestemming weer van de band.

Inchecken
De passagier kan op Schiphol direct door de security en boarden. De ondernemingen hopen dat de nieuwe stap andere luchtvaartmaatschappijen en dus ook passagiers over de streep trekt om gebruik te maken van de dienst. Passagiers moeten om gebruik te kunnen maken van de service, thuis inchecken. De koffer wordt dan door PostNL ingecheckt.

Koffers
Het idee erachter is dat meer passagiers ervoor kiezen om met het openbaar vervoer naar de luchthaven te reizen, zonder het gesjouw met de koffers. “We zien bijvoorbeeld dat 40 procent van de gebruikers van de bagageservice overstapt op openbaar vervoer. Wij willen dat zonder koffers reizen naar het vliegveld daarmee vanzelfsprekend wordt”, aldus Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek van PostNL.

Reisorganisatie
Behalve deze check-in service, bestaat ook de standaardservice. Die wordt aangeboden door de NS en andere reisorganisaties. Hierbij wordt de koffer van huis opgehaald door PostNL en op Schiphol afgegeven bij de balie van de betreffende airline of reisorganisatie. De passagier kan die daar ophalen en vervolgens zelf inchecken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button