AirlinesFinancieelFrequente reizigerNieuws

Sterk kwartaal voor easyJet ondanks ATC-stakingen

De Britse low-cost carrier easyJet heeft een goed derde kwartaal achter de rug. In de maanden april, mei en juni vervoerde de maatschappij ruim 24 miljoen passagiers.

EasyJet zette in het derde kwartaal van het boekjaar 2017/2018 1,6 miljard pond om. De omzet per stoel ging met 4,8 procentpunt omhoog. Volgens het bedrijf kwam dit onder andere doordat er meer capaciteit vrijkwam nadat concurrent Monarch wegviel.

““easyJet heeft tijdens ons derde kwartaal een sterk resultaat geleverd, mede dankzij een robuuste klantvraag. De luchtvaartmaatschappij blijft van kracht tot kracht gaan en trekt gedurende deze periode meer dan 24 miljoen klanten die ervoor hebben gekozen om met ons te vliegen vanwege ons leidende netwerk van Europese topbestemmingen, lage tarieven en vriendelijke service”, stelt ceo Johan Lundgren.

Hinder
Hoewel de cijfers positief zijn, had easyJet nog meer verwacht. Stakende luchtverkeersleiders en slecht weer zorgden er in het derde kwartaal voor dat easyJet 2606 vluchten moest annuleren. Hierdoor ging ook de ‘on time performance’ van de maatschappij achteruit. In het derde kwartaal was 73 procent van de vluchten op tijd, vergeleken met 78 procent in 2017.

Winstverwachting
Door de positieve cijfers wordt ook de winstverwachting omhooggestuwd. EasyJet rekent er nu op dat de winst over het boekjaar uitkomt tussen de 550 en 590 miljoen pond. Eerder lag dat bedrag nog tussen 530 en 580 miljoen pond.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close