fbpx
AirlinesBestellingenNaast het nieuwsProfessional

Vietnamees VietJet verdubbelt 737-bestelling bij Boeing

Het Vietnamese VietJet en Boeing hebben afspraken gemaakt over de levering van 100 extra 737 MAX-toestellen. De maatschappij verdubbelt hiermee de order die in 2016 bij Boeing neergelegd werd. Dit maakte Boeing bekend tijdens de Farnborough Airshow.

De intentieovereenkomst bestaat uit tachtig 737 MAX 10’s en twintig 737 MAX 8’s. Hiermee wordt de maatschappij volgens Boeing de grootste klant van de MAX 10. In 2016 bestelde de maatschappij al honderd MAX 8’s.

Groei
“We zijn verheugd dat we de 737 MAX 10 in onze vloot kunnen opnemen. Deze nieuwe toestellen passen perfect in onze groeistrategie”, stelt VietJet-ceo Nguyễn Thị Phương Thảo. De Vietnamese low-cost carrier breidt de laatste jaren fors uit en heeft bij zowel Airbus als Boeing orders uitstaan. De vliegtuigen zullen worden ingezet op drukke routes waar nu veel vraag is naar stoelen.

Trainingen
Naast het bouwen van de vliegtuigen gaat Boeing ook de piloten van VietJet trainen en krijgt de maatschappij hulp om de luchtvaart in het land te ontwikkelen.

Order
De order is ruim 12 miljard dollar waard, gebaseerd op catalogusprijzen. Airlines krijgen regelmatig forse kortingen bij grote bestellingen. De order is nog niet opgenomen in de Amerikaanse orderboeken; dit gebeurt pas als het papierwerk definitief rond is.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button