AirlinesIndustrieOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Aeromexico tekent miljardencontract voor motoronderhoud

Aeromexico en motorfabrikant CFM hebben een miljardencontract getekend, waarbij CFM services het onderhoud voor minimaal 128 LEAP-1B motoren voorziet, zo meldt de Amerikaanse motorbouwer.

Contract
Het contract dat tussen beide bedrijven gesloten is op de Farnborough Airshow omvat het onderhoud van minimaal 128 motoren die de Boeing 737 MAX-toestellen van Aeromexico aandrijven. In het contract is opgenomen dat CFM voor de komende 12 jaar dit onderhoud zal voorzien. De waarde van het contract: 1,96 miljard euro.

Motoren
Aeromexico is sinds 2003 klant bij CFM, toen nam de airline de eerste 737NG in ontvangst met CFM56-7B motoren. Op dit moment vliegt de Mexicaanse maatschappij met 52 Boeing 737NG’s die door de CFM-motoren worden aangedreven, net zoals drie 737 MAX 8-toestellen.

Eerste
De eerste van die 737 MAX 8-toestellen werd op 28 februari van dit jaar in ontvangst genomen. Het was de eerste levering van de ongeveer 90 vliegtuigen van het type 737 MAX voor de maatschappij. In 2012 plaatste Aeromexico een bestelling bij Boeing voor MAX 8 toestellen en de grotere 737 MAX 9 vliegtuigen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button