AirlinesIndustrieOverig nieuwsProfessional

ATR-ceo houdt vertrouwen in leveringen aan Iran

De Franse vliegtuigbouwer ATR rekent erop dat er alsnog vliegtuigen aan Iran Air geleverd kunnen worden. Dit stelt ceo Christian Scherer tegenover Air Transport World Online.

Iran Air bestelde in 2017 bij ATR twintig ATR 72-600’s. Van die bestelling zijn inmiddels acht toestellen geleverd. In het voorjaar trok de Amerikaanse overheid de exportlicentie voor toestellen aan Iran in. Omdat in de vliegtuigen van ATR Amerikaanse techniek gebruikt wordt, moet de VS toestemming geven voor de levering.

Gesprekken
Volgens Scherer wordt er gesproken met de Amerikaanse overheid en kunnen er nog steeds licenties worden afgegeven. De ceo is “redelijk optimistisch” over de kansen op een licentie.

Afleveringen
Als de toestellen toch niet aan Iran Air geleverd mogen worden, gaan ze naar andere maatschappijen. In dat geval kan het aantal geplande afleveringen van ATR iets teruglopen. Het bedrijf rekent op tachtig afleveringen.

Positief
Over de toekomst is Scherer positief. Hij verwacht dat de markt voor turboprops aantrekt omdat maatschappijen zich meer bewust worden van de milieu-gevolgen van straalmotoren. “Onze toestellen verbruiken veertig procent minder brandstof dan die van de dichtstbijzijnde concurrent”, stelt Scherer.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close