fbpx
InnovatieNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

BelugaXL van Airbus voert eerste testvlucht uit | Video

De BelugaXL, het grootste en nieuwste transportvliegtuig van Airbus heeft op 19 juli een eerste vlucht uitgevoerd, zo meldt de Europeaanse vliegtuigbouwer.

Vlucht
De eerste testvlucht vertrok om 10:30 uur vanuit de Airbus-fabriek in Toulouse. Na de testvlucht landde het toestel weer veilig op de grond. De BelugaXL die de testvlucht uitvoerde is de eerste van vijf dezelfde toestellen die volgend jaar in dienst worden genomen.

Beluga
De BelugaXL is de opvolger van de Beluga. Vanwege de grote hoeveelheid bestellingen voor de A350 en andere toestellen kunnen de huidige Beluga’s het vervoer van de onderdelen niet meer bijbenen. Het toestel moet in 2019 vliegen en in 2025 moeten de oude Beluga-toestellen vervangen zijn.

BelugaXL

Airbus is in 2015 begonnen met de productie van de Beluga XL. Het toestel heeft een lengte van 63,1 meter, een hoogte van 18,9 meter en een spanwijdte 60,3 meter. Vorig jaar januari bracht de vliegtuigbouwer een video uit over de geschiedenis van de Beluga.

©Airbus

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button