AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutes

Eritrea verwelkomt na 20 jaar Ethiophian Airlines

Na een afwezigheid van 20 jaar verwelkomende Eritrea de eerste vlucht van Ethiopian Airlines. Op de vlucht werd gezongen, champagne gedronken en rozen uitgedeeld, zo melden verschillende media.

Historisch
De eerste directe vlucht sinds 20 jaar tussen de Afrikaanse buurlanden Ethiopië en Eritrea vond op woensdag 18 juli plaats en werd met een Boeing 787-9 Dreamliner van Ethiopian Airlines uitgevoerd. De vlucht van de hoofdstad van Ethiopië, Addis Abeba, naar de hoofdstad van Eritrea, Asmara, vertrok 18 minuten later dan gepland en kwam na anderhalf uur, om 11:43 uur lokale tijd aan. Tijdens de historische vlucht werd er gezongen, champagne gedronken en rozen uitgedeeld.

Afstand
De afstand tussen beide steden bedraagt 699 kilometer, maar waren de afgelopen 20 jaar niet direct met elkaar verbonden. De reden was de grensoorlog tussen beide landen tussen 1998 en 2000 waarbij 80.000 mensen het leven verloren. Pas afgelopen 9 juli werd een overeenkomst getekend waardoor de grenzen weer open staan. Voorheen moest men om tussen Addis Abeba en Asmara te reizen, via Sudan, Egypte of Saudi-Arabië vliegen.

Aankomst
Bij aankomst van de vlucht liepen de emoties hoog op. Vrienden en familieleden die elkaar al 20 jaar niet meer gezien hadden konden elkaar in de armen vallen. Op de eerste vlucht tussen de buurlanden bevonden zich 315 passagiers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button