fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

Probleem Belgische luchtverkeersleiding: luchtruim leeg

Het Belgische luchtruim wordt ontruimd doordat er een technisch probleem is bij Belgocontrol, de luchtverkeersleiding van België, zo melden verschillende Belgische media.

‘Clear the Sky’
Zo laat een woordvoerder van Belgocontrol aan VRTNWS weten dat “er momenteel een probleem is met de data van de vluchtgegevens. Daarom hebben we de opdracht gegeven voor een clear the sky.

Gevolg
Het gevolg van de ontruiming van het Belgische luchtruim is dat er geen vliegtuig meer boven België mogen vliegen onder de 8.000 meter hoogte. Vluchten worden omgeleid naar buitenlandse luchthavens. De overvliegende vluchten die boven de 8.000 meter vliegen worden door Eurocontrol beheerd. Die vluchten worden niet getroffen door de ‘clear the sky’ maatregel.

Geen gevaar
Ook laat Belgocontrol aan de VRT weten dat: “De ontruiming is de ultieme veiligheidsmaatregel om ervoor te zorgen dat er ook geen gevaar ontstaat.” Hoe lang het technisch probleem zal duren, is volgens de luchtverkeersleider nog niet duidelijk.

Update
Het probleem is inmiddels verholpen en het Belgische luchtruim is weer toegankelijk voor alle vluchten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button