AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

Ryanair erkent Duitse cabin crew-vakbond ver.di

De Ierse prijsvechter Ryanair erkent de Duitse vakbond ‘Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft’ (ver.di) als vertegenwoordiger van de in Duitsland gestationeerde cabin crew, zo meldt Ryanair.

Erkenning
Na vele onderhandelingen zijn Ryanair en ver.di tot een samenwerking gekomen waarbij de vakbond alle, in Duitsland gestationeerde, Ryanair-cabinemedewerkers zal vertegenwoordigen. Het is de derde cabinevakbond die door Ryanair wordt erkend, eerder erkende de maatschappij al de Italiaanse en Engelse vakbond.

Piloten
Nu in Duitsland de cabinevakbond erkenning heeft gekregen zijn de problemen daar nog niet voorbij. Eerder kondigde de Duitse Ryanair-pilotenvakbond ‘Vereinigung Cockpit’ (VC) al aan dat de mogelijkheid om te staken in augustus zeker aanwezig is. Via een stemming wordt er nu gekeken of die werkonderbreking ook door zal gaan, of dat Ryanair op tijd VC zal erkennen.

België
Volgende week schrapt Ryanair op dinsdag 24 en woensdag 25 juli driehonderd vluchten, omdat het cabinepersoneel in België, Portugal en Spanje staakt. De vakbonden zijn kwaad op Ryanair, onder andere omdat het cabinepersoneel op Ierse arbeidscontracten vliegt. De maatschappij zelf noemt de stakingen ‘onnodig’.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close