AirlinesFrequente reizigerNieuws

Ryanair schrapt 300 vluchten door stakend personeel

Ryanair schrapt komende dinsdag en woensdag driehonderd vluchten omdat het cabinepersoneel staakt. Ongeveer 50.000 reizigers zijn hier de dupe van, meldde de maatschappij woensdag.

Cabinepersoneel in België, Portugal en Spanje staakt op 24 en 25 juli. De vakbonden zijn kwaad op Ryanair, onder andere omdat het cabinepersoneel op Ierse arbeidscontracten vliegt. De maatschappij zelf noemt de stakingen ‘onnodig’.

Onrechtvaardig
In een statement haalt Chief Marketing Officer Kenny Jacobs fel uit naar het personeel. Zij krijgen veertigduizend euro per jaar, veertien vrije dagen per maand en toeslagen, stelt hij. De “compleet onrechtvaardige” stakingen zullen volgens Jacobs “familievakanties verstoren en voordeel bieden aan concurrerende airlines in België, Spanje en Portugal”.

Spanje
De meeste vluchten worden geschrapt in Spanje, waar Ryanair 200 van de 830 geplande vluchten geschrapt heeft. In zowel Portugal als België worden vijftig vluchten niet uitgevoerd. De getroffen reizigers zijn woensdag per e-mail of sms geïnformeerd. Ryanair bekijkt of zij overgeboekt kunnen worden of hun geld terug kunnen krijgen.

Piloten
Ook morgen heeft Ryanair te maken met een staking; een kwart van de 350 Ryanair-vliegers in Ierland legt dan het werk neer. Vooruitlopend op die staking heeft Ryanair alvast 24 vluchten geschrapt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button