CargoNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Stakingen bij vrachtafhandelaar Menzies op Schiphol

Bij vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol vinden vandaag werkonderbrekingen plaats. Gisteren verstreek een ultimatum van vakbond FNV Luchtvaart, waarna een staking afgekondigd werd.

Werknemers van de vrachtafhandelaar leggen vandaag tussen 05.00 en 09.00 uur het werk neer, aldus FNV. Volgens de vakbond gaan ‘vrijwel alle’ ingeroosterde werknemers meedoen aan de werkonderbreking.

Salaris
De werknemers eisen meer salaris: het loon moet op jaarbasis met 3,5 procent omhoog, met een minimumbedrag van duizend euro bruto. Menzies wil volgens FNV niet verder gaan dan 600 euro bruto.

Tijd
Eén van de werknemers stelt dat het tijd is dat Menzies met een beter loonbod komt. “Vanwege de crisisjaren hebben we jarenlang genoegen genomen met alleen de inflatiecorrectie. Nu de crisis lang en breed achter de rug is, is het tijd dat we iets terugkrijgen voor onze loyaliteit”, stelt allround medewerker Harry Koolbergen

Sector-cao
Vakbond FNV Luchtvaart maakt zich al langere tijd hard voor een sector-cao, waarin alle afhandelaars op Schiphol zich verenigen. Zo’n cao leidt volgens de vakbond tot een sterkere marktpositie voor de bedrijven en tot betere arbeidsvoorwaarden voor de werknemers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button