CargoNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Stakingen bij vrachtafhandelaar Menzies op Schiphol

Bij vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol vinden vandaag werkonderbrekingen plaats. Gisteren verstreek een ultimatum van vakbond FNV Luchtvaart, waarna een staking afgekondigd werd.

Werknemers van de vrachtafhandelaar leggen vandaag tussen 05.00 en 09.00 uur het werk neer, aldus FNV. Volgens de vakbond gaan ‘vrijwel alle’ ingeroosterde werknemers meedoen aan de werkonderbreking.

Salaris
De werknemers eisen meer salaris: het loon moet op jaarbasis met 3,5 procent omhoog, met een minimumbedrag van duizend euro bruto. Menzies wil volgens FNV niet verder gaan dan 600 euro bruto.

Tijd
Eén van de werknemers stelt dat het tijd is dat Menzies met een beter loonbod komt. “Vanwege de crisisjaren hebben we jarenlang genoegen genomen met alleen de inflatiecorrectie. Nu de crisis lang en breed achter de rug is, is het tijd dat we iets terugkrijgen voor onze loyaliteit”, stelt allround medewerker Harry Koolbergen

Sector-cao
Vakbond FNV Luchtvaart maakt zich al langere tijd hard voor een sector-cao, waarin alle afhandelaars op Schiphol zich verenigen. Zo’n cao leidt volgens de vakbond tot een sterkere marktpositie voor de bedrijven en tot betere arbeidsvoorwaarden voor de werknemers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close