fbpx
AirlinesFinancieelKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Air France-KLM breidt samenwerking met China Eastern uit

Air France-KLM breidt de samenwerking met China Eastern Airlines verder uit, zo meldt de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie.

Onderhoud
De verbreding van de samenwerking bestaat uit twee onderdelen, één daarvan betreft het onderhoud van vijftien Boeing 787-9’s van de Chinese maatschappij door de Air France – KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M) onderhoudsafdeling. Zij zullen reparaties van de toestellen en een lokale opslagplaats voor reserveonderdelen voor de Boeing 787’s voorzien.

Toekomst
In de nabije toekomst zullen Air France-KLM en China Eastern Airlines hun joint venture verder uitbreiden. Ze gaan twee nieuwe codeshare-vluchten uitvoeren. Deze worden uitgevoerd op de routes tussen Parijs en Wuhan en tussen de Franse hoofdstad en Kunming.

Geschiedenis
De samenwerking tussen de beide luchtvaartmaatschappijen dateert alweer van het jaar 2000. Toen sloten Air France en China Eastern een codeshare-overeenkomst op de route tussen Parijs en Shanghai. In 2016 voegde KLM zich bij de samenwerking door een codeshare-overeenkomst, met vluchten op de Amsterdam – Shanghai-route. Sinds oktober vorig jaar heeft de Chinese luchtvaartmaatschappij een belang van 8,8 procent in Air France-KLM.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button