AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

AirBaltic neemt afscheid van Boeing en Bombardier

AirBaltic zal in de toekomst geen vliegtuigen van Boeing en Bombardier in de vloot hebben, vanaf 2022 zal de vloot enkel uit Airbus A220’s bestaan, zo meldt aviation week.

Boeing
In 2020 zal airBaltic afscheid hebben genomen van de resterende elf Boeing 737’s waar de Letse maatschappij nu nog mee vliegt. De zes 737-300’s hebben een gemiddelde leeftijd van 19,9 jaar en de vijf 737-500’s van 23,3 jaar.

Bombardier
In 2022 zullen de twaalf Q400’s van Bombardier ook niet meer in de vloot van airBaltic zitten. Deze toestellen, samen met de 737’s, zullen door de ‘nieuwe’ Airbus A220 vervangen worden. AirBaltic was de eerste klant voor deze vliegtuigen, toen deze nog als de Bombardier CSeries bekend stonden.

Bestelling
AirBaltic heeft in totaal een bestelling van dertig A220’s bij Airbus staan en een koopoptie voor nog eens dertig A220’s. Uldis Augulis, minister van Verkeer van Letland zei eerder dit jaar dat de bestelling: “de grootste investering in de geschiedenis van Letland en speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de luchtinfrastructuur van de Baltische regio met verstrekkende gevolgen voor de export, economie en banen.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close