AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

AirBaltic neemt tiende A220-300 in ontvangst

AirBaltic heeft de tiende Airbus A220-300, voorheen de CS300, in ontvangst genomen. Het toestel met registratie YL-CSJ werd in Riga aan de vloot toegevoegd, zo meldt de Letse luchtvaartmaatschappij.

Tiende
Het is de tiende A220-300 die airBaltic in ontvangst heeft genomen. Tegen het einde van dit jaar verwacht de airline veertien A220’s in de vloot te hebben. In de loop van 2019 worden de resterende Airbus-toestellen geleverd.

A220
AirBaltic heeft zowel vliegtuigen van Airbus als Boeing in de vloot. Het nieuwste Airbus-toestel dat van de band rolde biedt plaats aan 145 passagiers. De maatschappij bestelde in mei van dit jaar dertig A220’s bij Airbus.

Vloot
De gemiddelde leeftijd van de Airbus-toestellen van airBaltic bedraagt zo’n twaald maanden. Het aantal toestellen van Bombardier in de vloot bestaat uit twaalf Q400 NextGen’s. Deze zullen tegen 2022 vervangen worden door de A220’s. Daarnaast heeft airBaltic nog vijf Boeing 737-500’s en zes Boeing 737-600’s in de vloot.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close