fbpx
AirlinesBestellingenFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Bestellingen en aankondigingen Farnborough Airshow dag #4

Tijdens de Farnborough Airshow worden veel nieuwe orders binnengehaald en contracten gesloten of verlengd. Up zet iedere ochtend de grootste ontwikkelingen van de voorgaande dag op een rij.

Dag 4
Tijdens de vierde en laatste handelsdag van de Farnborough Airshow zijn er weer heel wat bestellingen geplaatst en intentieverklaringen getekend bij de vliegtuigfabrikanten die op het evenement aanwezig zijn. Hieronder het overzicht.

Airbus
Tijdens de vierde dag van het evenement kon de Europese vliegtuigbouwer Airbus 94 orders in het bestellingenboek erbij schrijven. De betreffende orders staan hieronder:

  • VietJet ondertekende een intentieverklaring om een order te plaatsen van vijftig A321neo’s. Het totaal aantal bestellingen van de Vietnamese airline bij Airbus komt daarmee op 129 toestellen te liggen. De cataloguswaarde van de vijftig A321neo’s bedraagt 3,58 miljard euro.
  • Een niet nader genoemde klant tekende ook een intentieverklaring voor de koop van tien A320neo’s. De cataloguswaarde van de tien toestellen: 944,5 miljoen euro.
  • Als laatste klapper liet Airbus weten dat AirAsiaX een bestelling plaatst voor vierendertig A330-900neo’s. De 34 widebody-toestellen hebben een cataloguswaarde van 8,60 miljard euro.

Totaal Airbus
Het totale aantal bestellingen en getekende intentieverklaringen komt op de vierde dag neer op 94 orders en intentieverklaringen met een totale cataloguswaarde van 13,12 miljard euro.

Boeing
De grootste concurrent van Airbus is de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing. Deze vliegtuigbouwer kon op de vierde dag van de Farnborough Airshow 129 bestellingen en toekomstige orders bijschrijven.

  • De vierde dag begon goed voor Boeing met een tekening van een intentieverklaring van een niet nader genoemde klant voor honderd 737 MAX-toestellen. De cataloguswaarde van deze honderd vliegtuigen met CFM International motoren bedraagt 9,99 miljard euro.
  • Hawaiian Airlines plaatste een order bij Boeing voor tien 787-9 Dreamliners en de kooprechten voor nog eens tien van de widebody’s. De waarde van de tien bestelde vliegtuigen: 2,4 miljard euro.
  • Ook ontving Boeing van twee niet nader genoemde klanten, waarvan één een nieuwe klant is en één een al bestaande, een order van in totaal vijftien 787-9 Dreamliners. Cataloguswaarde van de vijftien widebody’s: 3,58 miljard euro.
  • De laatste order voor Boeing kwam van de in Dubai gevestigde vliegtuigverhuurder Novus. Dit bedrijf bestelde vier Boeing 777-300ER’s met een gezamenlijke waarde van 1,23 miljard euro.

Boeing totaal
In totaal ontving Boeing 129 bestellingen en toekomstige orders. Samen goed voor 17,2 miljard euro aan nieuwe contracten.

Andere
De andere vliegtuigfabrikanten Bombardier, Embraer en ATR hebben op de vierde dag geen berichten naar buiten gebracht dat zij nieuwe orders hebben kunnen bijschrijven in hun bestellingenboek.

Morgen
Morgen worden alle bestellingen van de afgelopen drie dagen in een lijst geplaatst en een overzicht gegeven van alle bestellingen, getekende intentieverklaringen en andere contracten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button