fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Eind juli presenteert Maleisië rapport over MH370

Op 30 juli zal de regering van Maleisië een rapport met de bevindingen over de verdwijning van vlucht MH370 van Malaysia Airlines naar buiten brengen, zo liet Anthony Loke, de Maleisische minister van Transport weten.

Rapport
In het rapport staan de bevindingen van het onderzoek naar de verdwijning van de MH370 in maart 2014. Volgens Loke zal “elk woord dat door de onderzoekers is opgeschreven in het rapport staan.” Het rapport wordt aan de families van de passagiers die aan boord van de vlucht waren gepresenteerd. Daarna wordt het rapport ook verder verspreidt.

Zoektocht
In januari 2017 werd de officiële zoektocht naar de Boeing 777 van Malaysia Airlines beëindigd. Sinds het toestel vier jaar geleden verdween werd er gezocht door Australische, Chinese en Maleisische onderzoekers. Op een aantal aangespoelde onderdelen na is niks van het verdwenen toestel opgespoord. Er is meer dan 120.000 vierkante kilometer oceaanbodem afgezocht.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button