fbpx
AirlinesHistorische LuchtvaartLiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsRoutes en BestemmingenSchiphol Airport

Finnair vliegt al 70 jaar tussen Amsterdam en Helsinki

Finnair vliegt vandaag, op 20 juli 2018, precies 70 jaar op de route tussen de Nederlandse hoofdstad Amsterdam en de Finse hoofdstad Helsinki, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland.

Kuikka
In 1948, 70 jaar geleden, voerde Finnair de eerste vlucht uit tussen Helsinki en Amsterdam. De vlucht werd toentertijd met een DC-3 uitgevoerd, waarin 28 tot 32 passagiers konden plaatsnemen. De DC-3 met de naam Kuikka werd in 1943 in de Californische stad Long Beach gebouwd en vloog vijf jaar later tussen Amsterdam en Helsinki.

Amsterdam
Tegenwoordig vliegt Finnair tweemaal daags met een Airbus A320 en A321 tussen de beide steden. De vlucht neemt 2 uur en 20 minuten in beslag. Volgens Andrew Fish, algemeen directeur bij Finnair voor de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, stappen de meeste Nederlandse reizigers die vanaf Amsterdam komen in Helsinki over naar Tokyo, Bangkok en Hong Kong.

Finnair
De nationale luchtvaartmaatschappij van Finland vervoerde het afgelopen jaar ruim 11,9 miljoen passagiers. Vanaf komende winter zet Finnair een A350-900 in op de route tussen Helsinki en Dubai.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button