fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Grensoverschrijdende joint venture voor Delta en Westjet

Het Amerikaanse Delta Air Lines en het Canadese Westjet vormen een grensoverschrijdende joint venture, zo meldt Delta.

Grensoverschrijdend
De al bestaande samenwerking tussen de twee maatschappijen wordt verder uitgediept. Beide maatschappijen vormen nu een grensoverschrijdende joint venture. Met deze samenwerking wordt de keuze voor vluchten tussen Canada en de Verenigde Staten groter.

Punten
De joint venture moet op verschillende punten een verbetering worden van het huidige aanbod van vluchten tussen de buurlanden. Zo worden er nieuwe directe verbindingen naar nieuwe bestemmingen gevormd, wordt de codeshare uitgebreid en worden de vluchtschemaā€™s beter op elkaar aangepast.

Wereldwijd
“De toekomst van Delta is wereldwijd en samen met WestJet kunnen we de capaciteiten van beide luchtvaartmaatschappijen vergroten en onze krachten bundelen op deze belangrijke grensoverschrijdende markt”, aldus Ed Bastian, ceo van Delta.Ā Ed Sims, topman bij Westjet zegt: ā€œdit is een belangrijke stap in de missie van Westjet om een globale luchtvaartmaatschappij te worden.Ā We zijn zeer enthousiast om met de grootste Amerikaanse vlieger deze samenwerking aan te gaan.”

Westjet
Westjet is de tweede grootse luchtvaartmaatschappij van Canada en vliegt in samenwerking met twintig partners naar 175 bestemmingen in twintig landen. De airline heeft een bestelling geplaatst voor tien Boeing 787-9 Dreamliners, waarvan de eerste in januari 2019 geleverd zal worden.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button