Frequente reizigerNL nieuwsOverig nieuwsVliegvelden

Tijdelijke terminal St. Maarten terug in hoofdterminal

De tijdelijke vertrekhal van het Princess Juliana International Airport (PJIA) zal vanaf november onderdak krijgen in de hoofdterminal van het vliegveld, zo meldt het bestuur van PJIA.

Terminal
De hoofdterminal van het vliegveld raakte ernstig beschadigd nadat orkaan Irma in september over het eiland Sint Maarten raasde. Een tijdelijke terminal werd opgezet in speciaal daarvoor aangelegde tijdelijke paviljoens. Het verhuizen van de vertrek- en aankomsthallen naar de oorspronkelijke terminal is een vrij grote stap voorwaarts”, aldus coo van het vliegveld, Michel Hyman.

Paviljoen
Het vertrekpaviljoen dat nu in gebruik is werd op 9 februari 2018 geopend, het aankomstpaviljoen op 23 maart. Het aankomstpaviljoen biedt onderdak aan de douane en de immigratiedienst en dient ook als bagage- afhaalruimte. Het huidige vertrekpaviljoen heeft in totaal 18 incheckbalies, 7 gates, 10 eet- en drinkgelegenheden en heeft totaal 325 zitplaatsen voor passagiers. De locatie in de hoofdterminal zal 800 tot 1000 zitplaatsen voor passagiers bevatten en zal er ruimte zijn voor 32 incheckbalies.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close