fbpx
InnovatieNieuwsProfessional

Airbus maakt copiloot mogelijk overbodig

Vliegtuigbouwer Airbus ontwikkelt de komende jaren een techniek die het mogelijk moet maken om met maar één piloot in de cockpit te vliegen.

Copiloot
Airbus-baas Tom Enders vertelde op de Farnborough Airshow tegen de Telegraaf dat de technologie om een copiloot overbodig te maken er over vijf jaar moet zijn. Het zou een oplossing kunnen zijn voor het wereldwijde tekort aan piloten, stelt Enders. Ook kunnen volgens de topman de ticketprijzen hierdoor laag gehouden worden.

Onbemand
Het is de aanloop naar een volledig onbemande cockpit, waaraan ook door concurrent Boeing wordt gewerkt. Een belangrijk knelpunt dat hiervoor moet worden opgelost is de internationale regelgeving. Deze is nog volledig ingericht op bemande cockpits met twee of drie piloten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button