InnovatieNieuwsProfessional

Airbus maakt copiloot mogelijk overbodig

Vliegtuigbouwer Airbus ontwikkelt de komende jaren een techniek die het mogelijk moet maken om met maar één piloot in de cockpit te vliegen.

Copiloot
Airbus-baas Tom Enders vertelde op de Farnborough Airshow tegen de Telegraaf dat de technologie om een copiloot overbodig te maken er over vijf jaar moet zijn. Het zou een oplossing kunnen zijn voor het wereldwijde tekort aan piloten, stelt Enders. Ook kunnen volgens de topman de ticketprijzen hierdoor laag gehouden worden.

Onbemand
Het is de aanloop naar een volledig onbemande cockpit, waaraan ook door concurrent Boeing wordt gewerkt. Een belangrijk knelpunt dat hiervoor moet worden opgelost is de internationale regelgeving. Deze is nog volledig ingericht op bemande cockpits met twee of drie piloten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/