fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Hi Fly: we kopen meer A380’s

Het Portugese Hi Fly is van plan om in de toekomst meer Airbus A380’s in gebruik te nemen. Dat heeft de topman van Hi Fly, Paulo Mirpuri, gezegd tijdens de Farnborough Airshow, in gesprek met aeroTelegraph.

Klant
Deze week presenteerde de airline haar eerste Superjumbo, een tweedehands toestel afkomstig van Singapore Airlines. Het vliegtuig zal worden ingezet bij andere airlines door middel van wet-lease. Over een paar dagen wordt de eerste klant bekendgemaakt.

Configuratie
Volgens Mirpuri zal er in april of mei volgend jaar nog ten minste één A380 in gebruik worden genomen. Daarbij wordt waarschijnlijk een vergelijkbare configuratie met 471 zitplaatsen in drie reisklassen gebruikt. Hiervoor wordt het interieur van Singapore Airlines overgenomen. De topman verwacht echter in de komende jaren A380’s nodig te hebben met meer zitplaatsen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button