AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

‘Lufthansa nog steeds geïnteresseerd in Alitalia’

Lufthansa zegt nog steeds interesse te hebben in Alitalia, ondanks het besluit van de Italiaanse regering om een meerderheidsbelang van 51 procent in de verlieslijdende airline te nemen.

Gesprekken
Er kunnen binnenkort nieuwe gesprekken plaatsvinden. Dat heeft een woordvoerder van Lufthansa gezegd volgens persbureau Reuters.

Investeren
De Duitse carrier had eerder al interesse geuit in de overname van delen van Alitalia. De Italiaanse markt is volgens Lufthansa belangrijk, maar de maatschappij wil pas in Alitalia investeren als het geherstructureerd is.

Lening
Alitalia wordt sinds mei vorig jaar draaiende gehouden door een noodlening van de Italiaanse overheid. Ondertussen wordt gezocht naar overnamekandidaten. De lening werd meerdere malen verlengd omdat het verkoopproces geen resultaat opleverde.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close