NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Nieuwe acties op Schiphol bij vrachtafhandelaar Menzies

Medewerkers van Menzies World Cargo op Schiphol leggen vanmiddag opnieuw het werk neer. Tijdens de ploegendiensten van 13:00 tot 15:00 uur en van 15:00 tot 17:00 uur wordt gestaakt.

Donderdag werd het werk ook een paar uur neergelegd.

Salaris
Het personeel staakt voor een betere cao. Zij eisen dat het salaris op jaarbasis wordt verhoogd met 3,5 procent, met een minimumbedrag van duizend euro bruto. Volgens FNV houdt Menzies het op 600 euro bruto.

Bereidheid
Volgens Egon Groen, vakbondsbestuurder van FNV Luchtvaart is de actiebereidheid groot. “Net als afgelopen donderdag gaan vrijwel alle ingeroosterde Menzies-werknemers meedoen aan de werkonderbreking.”

Eén cao
Vakbond FNV Luchtvaart maakt zich al langere tijd hard voor een sector-cao, waarin alle afhandelaars op Schiphol zich verenigen. “De vrachtafhandelaars op Schiphol concurreren met elkaar door te bezuinigen op personeel. Die strategie heeft nergens toe geleid. Eén cao voor de hele sector is de oplossing. Dit leidt tot een sterkere marktpositie voor de bedrijven en betere arbeidsvoorwaarden voor de werknemer,” aldus Groen

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close