fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Qatar Executive ontvangt eerste Gulfstream V-toestel

Qatar Executive ontvangt eind dit jaar de eerste van 25 G500-vliegtuigen van Gulfstream Aerospace. In 2022 moet het 25e exemplaar worden opgenomen in de vloot van de businessdochter van Qatar Airways.

Certificering
Het toestel heeft een vliegbereik van 9.630 kilometer en kan opstijgen van een afstand van minimaal 1.585 meter. Qatar Executive zet de vliegtuigen in op verschillende routes afhankelijk van de vraag.

Vorige maand ontving het nieuwe vliegtuigtype nog de benodigde certificering van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Het is de opvolger van de G450.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button