fbpx
AirlinesBestellingenFinancieelNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

BOC Aviation koopt 17 Airbus-toestellen

Het in Singapore gevestigde vliegtuigverhuurbedrijf BOC Aviation (BOCA), heeft bij Airbus een aankoop van 17 vliegtuigen gedaan, zo meldt BOCA.

Airbus
De vliegtuigen die BOCA bij de Europese vliegtuigbouwer gekocht heeft zijn 17 toestellen van het type A320neo en A321neo. De catalogusprijs voor de 17 vliegtuigen bedraagt 2,2 miljard dollar (1,87 miljard euro). Als alles volgens plan verloopt neemt het bedrijf uit Singapore de toestellen in 2020 en 2021 in ontvangst. Daarna worden de toestellen weer doorverhuurd aan een luchtvaartmaatschappij. De nog niet bekende maatschappij heeft ook de optie om de vliegtuigen te kopen van BOCA.

Bestelling
Met de bestelling van de 17 vliegtuigen door BOCA komt het totale aantal toestellen van de A320-familie, die het bedrijf bij Airbus in het orderboek heeft staan, op 22 te liggen. Eerder bestelde BOCA al vijf vliegtuigen bij Airbus voor een catalogusprijs van 471,7 miljoen euro.

Productielijn
Afgelopen juni opende Airbus nog een vierde productielijn, waar A320’s worden gebouwd. Door de nieuwe ‘straat’ kan het productietempo verder omhoog.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button