NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Polderbaan weer open na herstelwerkzaamheden

De Polderbaan is vanaf maandagochtend weer open voor het vliegverkeer, nadat noodzakelijke herstelwerkzaamheden aan de taxibaan zijn uitgevoerd. Dat meldt de luchthaven.

Polderbaan
De veelgebruikte Polderbaan werd vorige week ongepland gesloten, omdat het asfalt en de fundering onder de taxibaan ernaar toe, vervangen moest worden. Dit kwam omdat door nog onbekende oorzaak vocht onder het asfalt was gekomen.

Bewoners
“De Polderbaan wordt vaak gebruikt, omdat het vliegverkeer vanaf deze baan de minste overlast veroorzaakt voor bewoners in de omgeving van de luchthaven”, aldus Schiphol. De luchthaven zegt de noodzakelijke herstelwerkzaamheden daarom zo snel mogelijk te hebben laten uitvoeren.

Taxibaan
“Schiphol realiseert zich dat de bewoners onder de routes van andere banen extra hinder ondervonden.” Op vrijdag 13 juli werd bij een inspectie vastgesteld dat er vocht terecht was gekomen onder de taxibaan van de Polderbaan. Dat veroorzaakte schade aan het asfalt en de fundering. De taxibaan moest buiten gebruik worden gesteld en als gevolg daarvan ook de Polderbaan.

Onderhoud
De drukke Polderbaan was vanaf eind maart tot medio april al drie weken dicht voor ‘levensduur verlengend’ onderhoud. Onderzoek moet uitwijzen hoe het vocht onder de taxibaan terecht kon komen. De prioriteit van Schiphol lag bij het herstellen en weer openkrijgen van de banen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close