fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Ryanair: Ierse piloot verdient 150.000 tot 200.000 euro

Een Ierse Ryanair-piloot verdient tussen de 150.000 en 200.000 euro. Dat zegt de Ierse maatschappij in een bericht over de aanstaande staking van de Ierse vliegers.

Vluchten
Ryanair annuleert dinsdag 5 procent van haar ruim 290 vluchten vanuit Ierland, omdat de piloten voor de derde keer in korte tijd het werk neerleggen.

Piloten
De maatschappij zegt te betreuren dat vluchten, uitsluitend tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk, geschrapt moeten worden omdat een ‘kleine minderheid’ (een kwart) van de Ierse piloten staakt. “Die tussen de 150.000 en 200.000 euro verdienen”, aldus de maatschappij in een verklaring op de website.

Passagiers
De 2.500 passagiers die door de annuleringen getroffen worden, hebben bericht gekregen van Ryanair. Ze kunnen omgeboekt worden op een andere vlucht in de komende week of krijgen hun geld terug. “Het is schandelijk dat ze bij FORSA (de Ierse vakbond, red.) twee dagen op hun handen zitten -zonder enige communicatie sinds woensdag- terwijl duizenden Ierse klanten en hun families hun vakantieplannen verstoord zien,” vervolgt Ryanair.

Vakbonden
Vorige week woensdag spraken Ryanair en de vakbonden voor het laatst, zo bevestigt ook FORSA. Bij die gesprekken werden ‘wat gezamenlijke standpunten’ gevonden over verschillende issues die spelen, zoals over de regels omtrent het veranderen van basis. Maar er werd geen overeenstemming bereikt.

Bemiddelaar
Volgens de vakbond zou het een goed idee zijn om een bemiddelaar aan te stellen om wel tot overeenstemming te komen, maar zou Ryanair daar niet aan willen. “Het is te betreuren dat het management van Ryanair tot dusver de suggestie voor een externe bemiddelaar heeft verworpen.”

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button