fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegtuigen

‘Aantal piloten zal binnen 20 jaar verdubbelen’

“In de komende twintig jaar zal er vraag zijn naar 790.000 piloten. Dat is het dubbele van de huidige personeelsbestand”, zo staat in Boeing’s, voor het negende jaar op rij, gepubliceerde ‘Piloten en Technici-vooruitzicht’ te lezen.

Vraag
Volgens Boeing zal de vraag naar piloten flink stijgen, doordat het bedrijf verwacht dat de wereldwijde vloot van commerciële vliegtuigen ook zal verdubbelen. Volgens Keith Cooper, vice president bij Boeing’s Training & Professional Services, zegt dat ondanks de sterke groei in het luchtverkeer, ‘de luchtvaartindustrie met een pilotuitdaging geconfronteerd wordt.’

Antwoord
Volgens Cooper is het antwoord op het dreigende pilotentekort: “Het ontwikkelen van de volgende generatie piloten is de sleutel om die uitdaging aan te pakken. Met een netwerk van trainingscampussen en relaties met vliegscholen over de hele wereld, werkt Boeing samen met klanten, overheden en onderwijsinstellingen om ervoor te zorgen dat de markt klaar is om tegemoet te komen aan deze belangrijke pilootvraag.”

Technici
Uit het ‘Piloten en Technici-vooruitzicht’ van Boeing komt ook naar voren dat het aantal technici van commerciële toestellen in de komende twintig jaar zal afnemen van 648.000 naar 622.000 technische werknemers. De reden hiervoor is het langere tijdsbestek tussen twee onderhoudsbeurten van vliegtuigen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button