AirlinesEditors choiceLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsVideoVideo opmerkelijk

Afhandeling Aeromexico’s 787 op Schiphol | Video

Aeromexico vliegt met Boeing 787 Dreamliners tussen Mexico City en Amsterdam Schiphol Airport. Maar wat gebeurt er eigenlijk zodra het vliegtuig na de landing aan de gate staat? Up mocht een kijkje nemen bij deze werkzaamheden.

Afhandeling
Zodra het toestel aan de gate staat en de passagiers van boord gaan, worden er meteen verschillende processen in gang gezet. De vracht, de koffers en andere bagage-artikelen worden meteen van boord gehaald, om zo snel mogelijk weer bij de desbetreffende passagier of klant terecht te komen. De kerosine wordt bijgetankt, de maaltijden en drankjes worden aangevuld en de binnenkant van het vliegtuig wordt schoongemaakt.

Schoonmaken
Alle stoelen worden door de schoonmaakploeg ontdaan van papiertjes, plastic en andere achtergebleven rommel. De lectuur-vakjes in de stoelen worden weer netjes ingericht, de gangpaden gestofzuigd en de volle vuilniszakken vervangen voor lege. Nadat het toestel van binnen weer is schoongemaakt, de maaltijden, drankjes en snacks weer zijn aangevuld en de dekentjes weer klaarliggen op de stoelen, kan de Dreamliner weer vertrekken naar Mexico.

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close