fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Emirates en flydubai vliegen samen naar Kroatië

De luchtvaartmaatschappijen Emirates en flydubai, beide gevestigd in Dubai, vliegen vanaf nu samen naar Kroatië op verschillende momenten in het jaar, zo melden de airlines.

Kroatië
De bestemming waar Emirates en flydubai samen passagiers naar toe vliegen is de hoofdstad van Kroatië, Zagreb. De twee vliegers hebben de route naar Zagreb vanuit Dubai opgedeeld. Zo vliegt vanaf 2 december tot en met 30 maart 2019 flydubai passagiers naar Kroatië en vanaf 31 maart neemt Emirates de route over.

Route
Op deze manier wordt de route het hele jaar door vanuit Dubai bediend. Ook wordt er zo beter ingespeeld op de vraag naar vluchten op de route Dubai – Zagreb. Flydubai zet de nieuwe Boeing 737 MAX 8 van de maatschappij in tussen beide steden. Daarin is er ruimte voor twaalf passagiers die in businessclass kunnen zitten, of op de full-flat bedden liggen.

Sicilië
Het is niet de eerste zuid-Europese bestemming voor flydubai, vorige maand kwam de maatschappij voor de eerste keer aan in Catania, de een na grootste stad van Sicilië.

Codeshare
Sinds de codeshare-overeenkomst die Emirates en flydubai zijn aangegaan op 29 oktober 2017, hebben er in totaal 794.000 passagiers gebruik gemaakt van de vluchten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button