fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Koreaanse prijsvechter ontvangt nieuwe Boeing 737-800NG

De Zuid-Koreaanse low cost luchtvaartmaatschappij Jeju Air heeft de eerste, direct bij Boeing gekochte, 737-800NG (Next Generation) in Seattle in ontvangst genomen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigfabrikant.

Eerste
De 737-800NG die aan Jeju Air geleverd is, is de eerste van drie vliegtuigen van hetzelfde type dat de airline bij Boeing in het orderboek heeft staan. Het toestel is het eerste vliegtuig dat Jeju Air direct bij Boeing heeft gekocht en niet via een verhuurbedrijf in de vloot heeft opgenomen. Met de nieuwe -800NG komt de volledige vloot van Jeju Air uit op 34 Boeing 737-800NG’s.

KLM
Air France Industries KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M) heeft vorig jaar het onderhoudscontract met Jeju Air uitgebreid. Hiermee helpt AFI KLM E&M de airline met de uitbreiding van de operaties van Jeju Air. De luchtvaartmaatschappij zal in 2020 vijftig Boeing 737-800 toestellen in de vloot hebben.

Jeju
De Zuid-Koreaanse airline is in 2005 opgericht en begon de eerste vluchten in 2006. De maatschappij vliegt op 40 binnenlandse- en internationale routes. De maatschappij heeft 2200 personeelsleden in dienst.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button