fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsProfessional

‘Zakenreizen zullen in 2019 fors duurder worden’

Zakenreizen zullen wereldwijd in 2019 veel duurder worden vanwege de groeiende wereldeconomie en de olieprijzen die steeds hoger worden. Dat verwachten reismanagementorganisatie Carlson Wagonlit Travel en Global Business Travel Association, die gezamenlijk de 2019 Global Travel Forecast hebben gepubliceerd.

Verwachting
“Naar verwachting gaan de prijzen op veel wereldmarkten stijgen, zelfs als de inflatie laag blijft”, aldus Kurt Ekert, President en CEO van Carlson Wagonlit Travel. “Het rapport gaat in op de mogelijke oorzaken en geeft een overzicht van wat wij verwachten in de belangrijkste markten wereldwijd.”

Stijging
Wereldwijd wordt voor hotelovernachtingen gemiddeld een stijging van 3,7 procent verwacht en voor vliegtickets een stijging van 2,6 procent. In Nederland wordt een prijsstijging voor vluchten verwacht van 6,4 procent. In West-Europa zal het vliegverkeer volgens de prognose blijven groeien met een prijsstijging van 4,8%. Deze zal vooral zichtbaar zijn in Noorwegen (11,5 procent), Duitsland (7,3 procent), Frankrijk (6,9 procent) en Spanje (6,7 procent).

De verwachting voor Noord-Amerika is een prijsstijging van 1,8 procent en voor Azië een stijging van 3,2 procent. Oost-Europa, het Midden-Oosten & Afrika krijgen juist te maken met een daling van respectievelijk 2,3 procent en 2 procent.

Onzekerheid
“Terwijl de meeste grote markten zich in de juiste richting lijken te ontwikkelen, blijft de kans op een negatieve impact op de wereldeconomie aanwezig. Dit door de opkomst van protectionistische beleidsmaatregelen, het risico van aanwakkerende handelsoorlogen en de onzekerheid in verband met de Brexit”, aldus Michael W. McCormick, directeur en COO van GBTA.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button