FinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing: ondanks meer geleverde vliegtuigen weinig winst

In de publicatie van de tweede kwartaalcijfers van Boeing is te zien dat, ondanks meer geleverde vliegtuigen, de winst bij de afdeling commerciële vliegtuigen een marginale groei doormaakt.

Winst
De winst, bij de afdeling commerciële vliegtuigen, steeg in het tweede kwartaal van dit jaar slechts één procent. In hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg de winst 12,18 miljard euro. Dit jaar bedraagt de winst 12,35 miljard euro. In het tweede kwartaal werden in totaal 194 vliegtuigen geleverd, tegenover 183 vorig jaar. In de afgelopen drie maanden haalde de Amerikaanse vliegtuigbouwer 239 bestellingen binnen, waaronder 91 widebody-toestellen.

Boeing
Over de hele lijn genomen, dus ook de defensie-, ruimte- en onderhoudsafdeling meegenomen, heeft Boeing 20,69 miljard aan inkomsten gegenereerd. Dat is een stijging van 5 procent tegenover vorig jaar. Het netto inkomen van Boeing in het tweede kwartaal stijgt, in vergelijking met vorig jaar, 26 procent naar 1,85 miljard euro.

Vooruitzicht
In het vooruitzicht voor de rest van het jaar blijft Boeing positief. De inkomsten van commerciële vliegtuigen blijft hetzelfde als de vooruitblik in het eerste kwartaal, namelijk tussen de 50,75 en 51,60 miljard euro. De inkomsten voor defensie worden iets hoger bijgesteld naar rond de 12 miljard euro.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close