fbpx
AirlinesFlight ReportsLiefhebberNaast het nieuwsReviewsVideo

Flight Report: inaugural flight easyJet A321neo | Video

De Britse prijsvechter easyJet heeft de eerste Airbus A321neo voor de maatschappij in ontvangst genomen. Up ging mee op de inaugurale vlucht van het toestel.

Vlucht
De inaugurale vlucht vloog op woensdag 18 juli van Londen Gatwick naar de Farnborough Airshow. Daar werd het toestel onder grote belangstelling onthaald. Tijdens de vlucht boven het zuidwesten van Engeland werd er een lunchpakket uitgedeeld en kon het toestel aan een kleine review onderworpen worden.

A321neo
De A321neo is de eerste uit een reeks van dertig toestellen. EasyJet zet het grootste toestel uit de ‘neo-family’ van Airbus in op drukke routes vanaf Londen Gatwick. In het vliegtuig is plaats voor 235 personen. Hierdoor kan de maatschappij nog verder groeien op luchthavens waar de capaciteit beperkt is, zoals Schiphol.

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button