AirlinesFrequente reizigerNieuws

Ryanair compenseert reizigers; stakingen houden aan

Cabinepersoneel van Ryanair staakt woensdag en donderdag 25 en 26 juli in Spanje, Portugal en België. In een verklaring zegt de maatschappij alle vijftigduizend getroffen reizigers te hebben gecompenseerd met een alternatieve vlucht of geld.

Annuleringen
De stakingen werden vorige week aangekondigd, waarop de maatschappij noodgedwongen vluchten moet annuleren op woensdag en donderdag. Hierdoor worden vijftigduizend passagiers op zo’n 300 vluchten getroffen. Ryanair verwacht niet dat er woensdag nog meer vluchten geannuleerd moeten worden.

Salaris
Dinsdag werd vijf procent van de vluchten vanuit Ierland geannuleerd omdat de piloten het werk neerlegden. De maatschappij zegt te betreuren dat vluchten, uitsluitend tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk, geschrapt moeten worden omdat een ‘kleine minderheid’ (een kwart) van de Ierse piloten staakt. “Die tussen de 150.000 en 200.000 euro verdienen“, aldus de maatschappij in een verklaring.

Onderhandelingen
Vorige week woensdag spraken Ryanair en de vakbonden voor het laatst, zo bevestigt ook FORSA. Bij die gesprekken werden ‘wat gezamenlijke standpunten’ gevonden over verschillende issues die spelen, zoals over de regels omtrent het veranderen van basis. Maar er werd geen overeenstemming bereikt.

Winter
De maatschappij dreigt komende winter de vloot in te krimpen en banen te schrappen als de ‘onnodige stakingen het klantenvertrouwen en de winst blijven schaden’, aldus Michael O’Leary, topman van de Ierse prijsvechter, bij de publicatie van de cijfers van het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close