fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Ryanair krimpt Ierse vloot in na stakingen

Ryanair heeft het plan goedgekeurd om komende winter de vloot met zo’n 20 procent in te krimpen. Deze inkrimping is het gevolg van de stakingen, zo meldt de Ierse prijsvechter.

Dublin
De vloot in Dublin zal van 30 toestellen naar maximaal 24 toestellen slinken. De toestellen die van de basis in Dublin worden gehaald, zullen in Polen gestationeerd worden bij de Poolse chartermaatschappij van Ryanair. Die chartermaatschappij, Ryanair Sun, zal dan 10 vliegtuigen kunnen aanbieden, in plaats van de huidige vijf. Ryanair dreigde 23 juli al met het inkrimpen van de vloot.

Werknemers
Een deel van de werknemers van Ryanair hebben al een brief gekregen dat zij in Dublin niet meer nodig zullen zijn vanaf 28 oktober. De 100 piloten en 200 cabinemedewerkers krijgen wel aangeboden om in Polen gestationeerd te worden.

Stakingen
Bij Ryanair zijn er volop stakingen aan de gang. Zo leggen op 25 en 26 juli cabinemedewerkers in België, Spanje en Portugal het werk neer. Door deze stakingen worden er ook tien vluchten tussen Eindhoven Airport en steden in Spanje en Portugal geraakt. In augustus bestaat er een kans dat de Duitse Ryanair-piloten staken.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button