AirlinesFrequente reizigerInnovatieNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Transavia en PostNL testen bagage check-in service

Transavia en PostNL voeren vanaf 25 juli tot eind 2018 een test uit met de nieuwe bagage check-in service, zo meldt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Check-in
Met de nieuwe service haalt PostNL de koffers op bij mensen thuis en vervoert deze naar Schiphol. Daar worden de koffers al ingecheckt door Transavia, waarna de koffers naar de eindbestemming worden vervoerd. Zodra de reizigers op hun reisbestemming arriveren kunnen zij hun koffer daar van de bagageband oppikken. Transavia en PostNL gaan deze nieuwe bagage check-in service vanaf 25 juli tot eind 2018 testen.

Pilot
Op dit moment wordt de Check-in Service alleen aangeboden voor heen-vluchten vanaf Schiphol. Na afloop van de pilot evalueert Transavia hoe passagiers deze dienst ervaren hebben. Op basis hiervan kijkt de maatschappij of deze service voldoende aansluit bij de wensen van de reizigers en uitgebreid zal worden.

Schiphol
Eerder deze maand lieten Schiphol en PostNL al weten dat zij een volgende stap hebben gezet in het aan huis ophalen van koffers bij reizigers. Het hele proces is volgens beide bedrijven inmiddels gestroomlijnd.

Corendon
In maart vorig jaar begon een soortgelijke proef met het ophalen van de bagage bij de reiziger aan huis. Daarbij werden de koffers bij passagiers van Corendon thuis opgehaald en door PostNL op Schiphol of Eindhoven Airport bezorgd en ingecheckt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button