fbpx
NieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Vliegveld Hannover weer open na sluiting hitteschade

Het vliegveld van Hannover is vanmorgen om 06:00 uur weer geopend, nadat het meer dan 10 uur gesloten werd wegens hitteschade, zo meldt de Duitse luchthaven.

Nordbahn
Door de aanhoudende hitte waren de betonplaten op de Nordbahn (noord baan) beschadigd. Het beton is door de hitte opengebroken zodat er onregelmatigheden op de baan ontstonden. Tijdens een routinecontrole kwamen de beschadigingen aan het licht.

Südbahn
De Südbahn (zuid baan) van Hannover Airport was al buiten gebruik wegens herstelwerkzaamheden. Door deze samenloop van omstandigheden moest het vliegveld gisteren de deuren en banen sluiten.

Getroffen
In totaal werden 15.000 passagiers getroffen door de sluiting van het vliegveld als gevolg van de hitteschade. Qua vliegbewegingen konden door het gebroken beton 41 vluchten niet vertrekken en 44 vluchten niet landden. De passagiers kregen snacks en drinken van het vliegveld en werden er 200 veldbedjes in Terminal C klaargezet voor passagiers die wilden/moesten overnachten.

Open
Tussen dinsdag 24 juli 19:37 uur en woensdag 25 juli 06:00 uur was het vliegveld gesloten. Toen om zes uur ‘s ochtend het vliegveld weer opengesteld was, landde drie minuten later een Boeing 737-800 van TUI fly die vanuit Palma de Mallorca kwam op het vliegveld. Sindsdien is het Duitse vliegveld weer open voor vertrekkend een inkomende vluchten.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button