NieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Vliegveld Hannover weer open na sluiting hitteschade

Het vliegveld van Hannover is vanmorgen om 06:00 uur weer geopend, nadat het meer dan 10 uur gesloten werd wegens hitteschade, zo meldt de Duitse luchthaven.

Nordbahn
Door de aanhoudende hitte waren de betonplaten op de Nordbahn (noord baan) beschadigd. Het beton is door de hitte opengebroken zodat er onregelmatigheden op de baan ontstonden. Tijdens een routinecontrole kwamen de beschadigingen aan het licht.

Südbahn
De Südbahn (zuid baan) van Hannover Airport was al buiten gebruik wegens herstelwerkzaamheden. Door deze samenloop van omstandigheden moest het vliegveld gisteren de deuren en banen sluiten.

Getroffen
In totaal werden 15.000 passagiers getroffen door de sluiting van het vliegveld als gevolg van de hitteschade. Qua vliegbewegingen konden door het gebroken beton 41 vluchten niet vertrekken en 44 vluchten niet landden. De passagiers kregen snacks en drinken van het vliegveld en werden er 200 veldbedjes in Terminal C klaargezet voor passagiers die wilden/moesten overnachten.

Open
Tussen dinsdag 24 juli 19:37 uur en woensdag 25 juli 06:00 uur was het vliegveld gesloten. Toen om zes uur ‘s ochtend het vliegveld weer opengesteld was, landde drie minuten later een Boeing 737-800 van TUI fly die vanuit Palma de Mallorca kwam op het vliegveld. Sindsdien is het Duitse vliegveld weer open voor vertrekkend een inkomende vluchten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close