CargoNL nieuwsOverig nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Weer werkonderbreking bij vrachtafhandelaar Menzies

Bij vrachtafhandelaar Menzies op Schiphol wordt vanavond het werk weer neergelegd, zo meldt FNV Luchtvaart.

Werkonderbreking
Volgens de vakbond zullen er vanaf vanavond ‘meer en langere werkonderbrekingen’ gehouden worden. Die stakingen worden vanavond afgetrapt met een werkonderbreking tussen 20:00 uur en 24:00 uur. De reden voor de werkonderbreking is het niet ingaan van Menzies op het door FNV gestelde ultimatum voor een betere cao.

Actiebereidheid
Egon Groen, bestuurder bij FNV Luchtvaart, zegt dat de actiebereidheid onder de werknemers ‘enorm’ is. “Vrijwel alle ingeroosterde Menzies-werknemers doen mee aan de werkonderbreking vanavond tussen 20:00 en 24:00 uur. Dit is de eerste van een reeks zwaardere werkonderbrekingen in de komende week”, aldus groen.

Eén cao
Vakbond FNV Luchtvaart maakt zich al langere tijd hard voor een sector-cao, waarin alle afhandelaars op Schiphol zich verenigen. “De vrachtafhandelaars op Schiphol concurreren met elkaar door te bezuinigen op personeel. Die strategie heeft nergens toe geleid. Eén cao voor de hele sector is de oplossing. Dit leidt tot een sterkere marktpositie voor de bedrijven en betere arbeidsvoorwaarden voor de werknemer,” aldus Groen

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close